Atatürk çiçeği/strong>dediğimiz bitkinin orijinal adıPoinsettia olarak bilinir ancakAtatürk çiçeği hikayesi nedir denildiğinde halk arasında Atatürk’ü simgeleyen bir çiçek olmasından dolayı bu Türk halkı arasında bu isimle anılmasıdır. Bu güzel çiçek Atatürk’ün doğa sevgisini ve doğaya verdiği mutlak sevgiyi temsil eden bir özellik taşımaktadır. Özellikle Türk halkında doğa sevgisinin ve çevre bilincinin artmasına destek olan bir bitki olarak bilinmektedir. Türk halkı için özel bir yere sahip olan Atatürk çiçeği aynı zamanda sosyal ve kültürel bir yere sahiptir. Her on evden en az yedisinde Atatürk çiçeğine rastlanmaktadır.

Atatürk Çiçeği Salonda yetişir mi?

Atatürk çiçeği, salon ortamına kesinlikle en uygun çiçeklerden birisidir. Atatürk çiçeği salonda yetişir mi sorusunun cevabı net olarak evettir. Bu çiçeğin ihtiyacı olan şey yeterli ışık alan uygun bir köşedir. Ayrıca bitkinin nemli bir ortam sevmesi salonda yaşaması için sebeplerden birisidir. Bitkinin bulunduğu ortamın nem oranı bitki yaşamı için çok önemlidir. Atatürk çiçeğinin canlı kalması için bu koşullar yeterli olacaktır. Doğru koşullarda yetiştiği taktirde ortama müthiş şıklığı ve rengi ile hava katar.

Atatürk Çiçeği Balkonda Olur Mu?

Atatürk çiçeği, salonda olduğu gibi balkon ortamında da yetiştirilebilir ancak Atatürk çiçeği balkonda olur mu sorusuna keskinlikle olur dememiz pek mümkün değildir. Çünkü Atatürk çiçeği doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa güzel yapraklarına güneş ışınları yoğun şekilde zarar verecektir. Balkon ortamı bitkinin doğal oksijen alması açısından faydalı olsa dahi güneş ışığından iyi korunmadığı sürece ömrü pek uzun olmayacaktır. Atatürk çiçeği balkonda kaldığı taktirde yaz ayında güneşten kış ayında da soğuktan kendini koruyamayacaktır. Atatürk çiçeğinin balkonda yaşayabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekir.

Atatürk Çiçeği Kışa dayanıklı Mı?

Ilıman iklimlerin çiçeği olan Atatürk çiçeği kış koşullarına dayanıklıdır denilebilir. Atatürk çiçeği kışa dayanıklı mı denildiğinde evet diyebilmek için ev ortamı olması gerekmektedir. Çünkü Atatürk çiçeği aşırı soğuk ve don olaylarının yaşandığı havalarda hayatta kalamaz. Bu nedenle bitkinin bakımlarının arttırılması ve kapalı mekânda aşırı soğuk havaya maruz kalmadan bakılması kış ayının atlatılması için önemli olacaktır.

Atatürk Çiçeği Neden Kurur?

Her canlıda olduğu gibi bitkilerimiz de doğru bakımı ve özenli ilgi alakayı hak eder. Eğer bitkimize yeterli özeni sağlamazsak Atatürk çiçeği neden kurur sorusunun cevabı çok uzaklarda değildir. Yetersiz veya aşırı sulama, yetersiz ışık ve güneş ışınları, nem eksikliği ve havasız ortam, bitkimize gelen yabani bakteriler, bitkinin hastalanması, köklerinin çürümesi Atatürk çiçeğinin kurumasına neden kalacak faktörlerdir. Yetersiz bilgi ve az ilgi narin olan Atatürk bitkisinin kurumasına neden olacaktır böylece bitkimizin ömrü kısalacak ve vaktinden kısa sürede canlılığını ne yazık ki yitirecektir. Beslediğimiz Atatürk çiçeğinin düzenli olarak özenle kontrol edilmesi ve doğru bakımının yapılması çiçeğin kurulmasının önüne geçecektir.

Atatürk Çiçeği Kaç Günde Bir Sulanır?

Çiçek sulamasında genel kural toprak yüzeyi nemini kaybettiğinde sulamaya uygun olduğunu gösteren durumdur. Atatürk çiçeği kaç günde bir sulanır sorusunun cevabı da budur. Bitkinin kökleri çürütülmeden, toprağa gerekli nem sağlanmalıdır. Sulama ve nem ihtiyacı mevsimsel olarak değişiklik göstermektedir. Atatürk çiçeğiniz yaz aylarında sıcak havalardan dolayı daha çok suya ihtiyaç duyacaktır. Örneğin yaz aylarında dört altı günde bir suya ihtiyaç duyarken kışın bu süre bir hafta on gün arasında değişiklik gösterebilir. Çünkü çiçek kökleri sıcak havalarda suya daha çok ihtiyaç duyarlar.