Nergis çiçeği hoş kokulu ve zarif bir bitki olarak baharın habercisidir. Beyaz ve sarı tonlarında açan bu güzel çiçek hediye olarak çok şık bir seçenek olmaktadır.Peki nergis çiçeği hediye etmek ne anlama gelir? Nergis çiçeği hediye etmek dostluğu, sevgiyi, saygıyı göstermenin ve ifade etmenin zarif bir biçimidir. Nergis çiçekleri baharın gelişini müjdeledikleri için tazelik, yeni başlangıçları simgeler. Bir kişiye nergis çiçeği hediye etmek o kişinin her zaman yanında olacağınıza ve dostluğunuzun kuvvetini simgeler. Aynı zamanda çiçeği alan kişi zor bir dönemden geçtiyse bu günlerin geride kaldığını, yenilik ve tazeliğin zamanının geldiğini naif bir şekilde söylemenizin bir yolu olacaktır. Ayrıca gönlünüzden kopan bir buket çiçeğin anlamı tüm bunlardan daha da önemli bir durumdur.

Nergis Çiçeği Neyi Temsil Eder?

Özellikle ilkbaharın gelişini simgeleyen nergisler, saflığı, masumiyeti, yeniden doğmayı temsil eden bir çiçektir. Nergis çiçeği neyi temsil eder diye düşündüğümüzde, doğanın uyanışını, yeni umutların yeşerişini, yeni başlangıçları temsil eder diyebiliriz. Bazı toplumlarda ve kültürlerde nergis çiçeği öz saygıyı temsil etmektedir. Bu durumundan dolayı nergis çiçeği içsel güzellik, temiz bilinç ve ruhsal dinginliğin önemli temsilcisi durumdadır. Doğanın uyanışı ile beraber yeni güzelliklerin hayata geleceğine inanılır. Bu zarif nergis çiçeğinin taşıdığı anlamlar da kendisi kadar zarif ve güzeldir.

Nergis Çiçeğinin Hikayesi Nedir?

Nergis çiçeği ile ulaşılan en eski kaynak Yunan mitolojisinde yer almaktadır. Peki bu güzel nergis çiçeğinin hikayesi nedir? Bir Yunan efsanesine göre, güzelliği ile bilinen Narcissus adlı bir genç su kenarındayken kendi yansımasını görüp kendine aşık olur. Kendisine olan bu büyük aşkı onu kenarında durduğu derin suyun içine düşürür ve hayatını kaybetmesine neden olur. Bu acı olayın ardından bundan böyle nergis çiçekleri su kenarlarında açar. Bundan böyle diğer gençler sevdiklerine buradan çiçek toplamaya başlayarak yeni aşkların başlangıçlarını yaratırlar. Nergis çiçekler farklı kültürlerde kendisine özgü birçok anlam ve hikâye edinmiştir ancak en yaygın anlatılanı bu efsanedir.

Nergis Çiçeği Mevsimi Ne Zaman?

Nergis çiçeği genelde ilkbahar mevsiminde baharın habercisi olarak açar. Nergis çiçeği mevsimi ne zaman sorusun cevabı ilkbahar olarak verilir. Nergis çiçekleri ülkemizde şubat ayında açmaya başlar ve mart ile nisan ayı sürecinde de en ihtişamlı görüntüsüne ulaşır. Bu dönem nergislerin en yoğun çiçeklendiği zamanlardır. Doğanın uyanışını güzel çiçekleriyle bize simgeleyen nergisler çiçek buketlerinde yerlerini almaya başlarlar. Saksıda yetiştirdiğimiz nergisler kış boyu verdiğimiz emeğin karşılığını bize mis kokusu ve güzel çiçekleriyle verirler. Nergis çiçekleri bahar aylarında hediye edilecek en zarif ve en anlamlı çiçektir. Sevdiklerinize hoş ve tatlı süprizler yapmak için nergis çiçekleri oldukça uygundur ve mevsiminde değerlendirilmelidirler.

Nergis Çiçeği Kime Verilir?

Nergis çiçeği dahil tüm çiçekler sevdiğimiz insanlara verilir. Nergis çiçeği kime verilir? Sorusuna cevap değer verdiğiniz kişiler olacaktır. Hayatınızdaki özel kişilerin önemli günlerini kutlamak için nergis çiçeğini tercih edebilirsiniz. Özel bir durum olarak hastalanmış kişiler için geçmiş olsun hediyesi olarak oldukça zarif bir seçenek olacaktır. Anlamı yönüyle çiçeği alan kişi için güzel bir moral ve motivasyon olacaktır. Nergis çiçeği hem estetik görüntüsü hem anlamı yönüyle özel bir çiçektir. Bu derin anlamı taşıyan nergis çiçeğini hediye olarak verdiğinizde güzel duygularınız da karşı tarafa hediye olarak gidecektir. Sevdiklerinize nergis hediye ederek onların kendilerini daha özel hissettirebilirsiniz.