Salon çiçeklerinin sağlıklarını koruyabilmesi ve canlı kalmaları için doğru bakım çok önemlidir. Bu nedenle salon çiçeği nasıl bakılırsorusuna yanıt aramak önemlidir. Her bitki gün ışığına ihtiyaç duyar bu nedenle salon çiçekleriniz için en güzel ortam gün ışığını iyi alan bir yerdir. Salon çiçeği bakımında bir diğer önemli unsur ise sulamadır. Tabiattaki her canlının suya ihtiyacı vardır buna salon çiçekleri de dahildir.

Çiçeğin toprağı nemini kaybetmemelidir. Bir başka bakım önerisi de bitkinin yapraklarının tozlarının alınmasıdır. Temiz bitki temiz bir ortam yaratır. Salon çiçekleri sulanırken yapraklarının ıslatılmaması önemlidir. Yaprakların aşırı suya maruz kalması çürümeye neden olacağından bitki canlılığını ve doğa harikası görünümünü ne yazık ki kaybeder. Sulama sırasında suyun bitki köklerine doğrudan iletilecek şekilde sulama yapmak bitkimiz için en faydalısıdır.

Salon Çiçeklerinin İsimleri Nelerdir?

Birçok popüler salon çiçeği bulunmaktadır. Peki popüler salon çiçeklerinin isimleri nelerdir? Bu bitkiler popülerliklerini güzel görünüşleri taşıdıkları anlamları ve bakım kolaylığı sağlamalarına borçludurlar.

  • Şans bitkisi
  • Orkide
  • Barış çiçeği
  • Kaktüs türleri
  • Kılıç bitkisi
  • Sukulent

Uzun Ömürlü Salon Çiçekleri nelerdir?

Evimize aldığımız çiçeklerin uzun ömürlü olmasını ve bizimle beraber yaşamalarını isteriz. Peki uzun süre bizimle yaşayabilecek uzun ömürlü salon çiçekleri nelerdir? Bazı salon çiçekleri uzun ömürlü olmalarıyla diğer salon çiçeklerinden ayrılır bunlardan bazıları; yılan bitkisi, şans bitkisi, barış çiçeğidir bu bitkiler doğru koşullarda bakılması dahilinde uzun ömürlü olurlar. Yanlış yerde olan hiçbir canlı uzun süre hayatta kalamaz her canlının yaşadığı ortamın mutlaka tabiatına uygun olması gerekmektedir. Ayrıca bu bitkiler uzun ömürlü olmalarının yanı sıra bitki beslemeyi yeni hobi edinmiş kimseler için harika seçimler olacaktır.

Salon Bitkilerine Ne İyi Gelir?

Beslemek üzere aldığımız salon bitkileri ne kadar uzun ömürlü ve dayanıklı olsalar bile onlar için uygun ortamı sağlamak çok önemli bir unsurdur. Salon bitkilerine ne iyi gelir konusu mutlaka hâkim olunması gereken konulardan birisidir. Salon bitkilerinin canlı kalması için yapılacak bir sürü durum bulunmaktadır. Anacak en temel olanları bitkilerimizi aralıklarla sıvı gübre ile beslenmesidir. Besinini yeterli alan bitkinin bir diğer ihtiyacı ise güneş ışığıdır.

Akşam güneşi bitkilerin gelişimi ve canlılığı için oldukça önemlidir. Ayrıca bitkilerin olduğu ortamın havalandırılması da önemlidir. Ortamın havalandırılması çiçeğinizin zararlı organizmaların gelişmesinin önüne geçmektedir. Son olarak bitkilerin yaprak ve toprak temizliğine özen gösterilmesi salon bitkilerine ne iyi gelir? Sorusunun temel ve en önemli cevaplarındandır.

Salon Çiçeği Kaç Günde Bir Sulanır?

Salon çiçekleri kaç günde bir sulanır sorusuna net ve sabit bir cevap vermek mümkün olmayacaktır. Çünkü her bitkinin yaşadığı ortam ve su ihtiyacı farklıdır. Eğer çok güneş alan bir yerde besliyorsanız bitkinizi haftada bir iki kez sulanması gerekir veya yaz aylarında da bitki daha çok suya ihtiyaç duyar ya da kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyarlar.

Toprak yüzeyinin kuruluğu da çiçeğin bulunduğu ortamla doğrudan ilgilidir. Sulama sırasında bitkiye gereğinden fazla su verilmemelidir. Fazla sulama bitkinin köklerini çürütür ve bitkinin ömrünü kısaltır. Kökleri olmayan çiçekler ne yazıktır ki hayatta kalamaz. Toprağa ve bitkinin köklerine ihtiyacı olduğu kadar su verilmelidir.