Sukulent çiçeği suyu depolayabilen bitkiler grubuna verilen addır. Sukulentler etli ve içerisinde su bulunduran dokulara sahip bitkilerdir. Bu özellikleri sayesinde kurak ortamlara kolaylıkla hayatta kalmayı başarırlar. Gövde ve köklerinde su biriktirerek çöl iklimlerinde canlı kalabilen bir bitki türü olmasıyla öne çıkar. Sukulent çiçeği evde nasıl olur sorusu son dönemlerde sıklıkla sorulan bir sorudur. Bahsettiğimiz su depolama yönü sayesinde bakımı oldukça kolay olan sukulentler iç ve dış mekân dekorasyonunda tercih edilen bir bitkidir. Sukulentlerin bakımı kolay olasına rağmen çiçeğin bulunduğu ortam koşullarının doğru olması oldukça önemlidir. Uzun süreler suya ihtiyaç duymadığından dolayı aşırı sulanmadan kaçınmalı ve doğru sıcaklığın aynı zamanda ışığın sağlanması da önemli faktörler arasındadır.

Sukulentler Evde Nerede Durmalı?

Sukulent çiçeği doğada çoğunlukla kurak, çöl veya yarı çöl iklimlerinde yaşarlar. Bu nedenden dolayı sukulentler evde nerede durmalı sorusunun cevabı oldukça basittir. Ev ortamında da doğal ortamına yakın bir ortam sağlanması sukulentler için yeterli olacaktır. Sukulentlerin gelişimi için yeterli ışık almaları gerekir. Bu yüzden ışığı iyi olan bir ortam bitkinin gelişimini önemli şekilde etkileyecektir. Bu bitkiler yapısı gereği sıcağı severler. Bu nedenle kış aylarında Sukulentlerin soğuğa maruz kalmaması, bulunduğu ortamın en az 10 derece olarak sabit tutulması da çiçeğin sağlığı için oldukça önemlidir. Aynı zamanda sukulentler havasız ortamlarda çürüme eğilimi gösterebilmektedirler.

Sukulent Çiçeğinin Özelliği Nedir?

Sukulent çiçeğinin özelliği nedir diye düşünüldüğünde akıllara gelen ilk şey su depolama yönüdür. Bu özelliğinden kaynaklı sukulentler aşırı sulamaya karlı oldukça hassastırlar. Fazla su bitki köklerinde çürümeye yol açar ve çiçeğin ömrünü azaltır. Zorlayıcı sıcaklara karşı dayanabilen bu güçlü bitki ne yazıktır ki aşırı sulamaya karşı savunmasızdır ve gereğinden fazla su aldığında hayatta kalmayı başaramazlar. Sukulentlerin bir diğer özelliği de çok kolay filizlenebilmesidir. Zamanla büyüyüp yeni filizler veren bu bitkiler zamanla ana bitkinin kökünden ayrılarak yeni bir bitki kökleri oluşturarak oldukça kolay türeyebilirler. Sukulentlerin en belirgin özellikleri bu şekildedir.

Sukulent Çiçeği Neyi Sever?

Sukulent çiçeklerinin sağlıklı gelişebilmesi için birkaç temel unsur vardır. Peki sukulent çiçeği neyi sever? Su depolama yönüyle bilinen bu bitliler gereğinden fazla sulamayı sevmezler. Bol suyu sevmemelerinin aksine bu çiçek türü bol ışığı oldukça severler. Bu nedenle sabah ve akşam güneşinin ışığından tüm gün faydalanması önemlidir. Aşırı soğuk ortamları sevmeyen bu bitkiler için güneş ışık ve ısıları önemli bir etken durumundadır. Ayrıca Sukulentlerin ekildiği saksıların da toprak direnlerinin de iyi olması gerekmektedir. Toprağın fazla su tutmaması için bahçe toprağına biraz kum ekleyerek iyi bir drenaj oluşturmuş olursunuz. Böylece toprağın fazla su tutmasının önüne geçmeyi sağlayabilirsiniz.

Sukulentlerin Hızlı Büyümesi İçin Ne Yapılmalı?

Sukulentlerin hızlı büyümesi için ne yapılmalı konusu oldukça özen gerektiren bir konudur. Her bitkinin olduğu gibi bu bitkilerde de uygun ve doğru bakımlar bitkinin gelişimi için oldukça önemlidir. Doğru sulama sukulentler için çok önemlidir ve büyümesini etkileyen bir etkendir. İyi toprak seçimi de sulama ile doğru orantılıdır. Sukulentin ekileceği toprağın fazla su tutmaması önemlidir. Çoğu bitkinin aksine sukulentler gübreyi pek sevmezler. Fazla gübreleme karşısında Sukulentlerin sağlıklı gelişimi bozulacaktır. Özellikle kış aylarında kesinlikle gübrelemeden kaçınılmalıdır. Sukulentlerin hızlı büyümesi için doğru sıcaklık ve nem ortamı en önemli faktördür. Düşük nem bitkilerin sağlıklı gelişimini olumsuz yönde etkileyecektir. Aynı şekilde yetersiz ışık bitkilerin zayıflamasına neden olur.