İsteme denilen olay Türk kültüründe evlenmeye atılan ilk adımlardan birisidir ve önemli bir yere sahiptir. İsteme sürecinde alınacak çiçek karşı tarafın ailesine duyulan sevgi ve özeni de simgeleyeceğinden önemli bir yere sahiptir. Peki istemeye giderken hangi çiçek alınır? Kız İsteme Çiçekleri genellikle gül olarak tercih edilir çünkü gül aşın ve tutkunun sembolüdür. Ancak gülün yanı sıra istemeye uygun anlamlar taşıyan başka çiçekler de vardır. Örneğin orkide çiçeklerin atasıdır ve çok değerli bir çiçek türüdür. Bu nedenle istemede orkide tercih edilmesi karşı tarafa şık bir izlenim bırakmaktadır. Bir başka seçenek olarak lilyum çiçeği de saflığın simgesi olarak tercih edildiğinde karşı tarafa saf duyguların mesajı verilir. Bunlar birkaç çiçek önerisi olsa da kişilerin öznel tercihleri ile değişiklik göstermektedir. Çünkü doğru çiçek herkese göre değişebilir.

İstemeye Kaç Adet Gül Gider?

İstemeye giderken kaç adet gül gider diye sorulduğunda çoğunlukla 41 Gül, 51 Gül veya 101 Gül olarak yanıtlanır çünkü bu rakamlar aşkı, tutkuyu ve mutluluğu simgeler. Ancak tabi ki bu bir kural değildir. Evlenecek çiftlerin arasında anlamı olan bir sayı kadar gül adeti romantik bir seçenek olabilir. Örneğin çiftlerin birlikte geçirdiği zamanı temsil eden bir sayı gül adeti olarak seçilebilir ve oldukça anlamlı bir seçenek olur. Çünkü asıl mesele rakamlar değil karşı tarafın samimiyet ve içtenliği ile çiçek hediyesini sunmasıdır. Ancak bu sorunun önerisi yedi veya dokuz olarak cevaplandırılabilir.

İsteme Çiçeğini Kim Seçer?

İstemeye gidecek taraf isteme çiçeğini kendi zevkine veya karşı tarafın zevkine göre seçer. İsteme çiçeğini kim seçer konusu herkese göre değişebilir çünkü belirli bir adeti veya kuralı yoktur. İster erkek nişanlısının en sevdiği çiçeği alır ister aile üyelerinden biri kendi geleneklerine uygun bir çiçek yaptırabilir. Asıl önemli olan gidilen yere elinin boş gidilmemesi ve adetlerin yerini bulmasıdır. Çünkü isteme çiçeği ve çikolatası bir gelenek haline gelmiştir. Bu ince hareket karşısında çiçeği kimin seçtiğinin de pek önemi olmamalıdır. Önemli olan çiçeği kimin seçtiği değil kimin armağan ettiğidir.

Kız İsteme Çiçeği Olarak Satın Alabileceğiniz Buketler

101 Gül Kız İsteme Çiçeği41 Kırmızı Gül İsteme Çiçeği41 Beyaz Gül İsteme Çiçeği51 Gül İsteme Çiçeği100 Beyaz Gül İsteme ÇiçeğiPembe Gül İsteme Çiçeği

İstemede Beyaz Gül mü Kırmızı Gül mü?

Güller farklı anlamlar taşımaktadır. Beyaz veya kırmızı gül tercihleri bu anlamlar göz önüne alınarak yapılabilir. Beyaz gül toplumda masumiyeti, saflığı, yeni başlangıçları temsil etmekteyken, kırmızı gül ise tutkulu aşkın derin ve ateşli hislerin sembolüdür. Bu nedenle istemede beyaz gül mü kırmızı gül mü? Diye düşünürken kişilerin ilişkilerine hangi mesajı vermek istedikleri önemlidir. Çiftler nişanlısıyla beraber ilişkilerine saf bir başlangıç tercih etmek isterlerse beyaz gül seçeneğini tercih edebilirler. Ancak her şeyde olduğu gibi bu seçenekte çiftlerin tercihine kalmış bir durum ve seçimdir.

İsteme Çiçeği Gül Olmak Zorunda Mı?

Gül yalnızca isteme çiçeği için değil çiçek alma konusu ortaya çıktığında akla gelen en klasik çiçektir. İsteme çiçeği kültürel olarak isteme merasiminin bir parçasıdır ancak isteme çiçeği gül olmak zorunda mı? Denildiğinde tabi ki bu sorunun cevabı evet değildir. Diğer çiçek türleri de isteme çiçeği olarak gayet uygun ve şık seçeneklerdir. Önemli olan seçilen çiçeğin içten bir mesajla verilmesidir. Kişiler kendileri sevdikleri çiçekleri en güzel kokan çiçekleri karşı tarafa bu özel günlerine eşlik etmesi için armağan etmesidir. Gül isteme çiçeği için şıklık ve kaliteli anlamlarıyla biçilmiş kaftan olsa da nişanlınızın en sevdiği çiçeği ona armağan olarak götürmek isteme çiçeğini daha anlamlı bir duruma getirmektedir.