Melisa çiçeği şifalı ve güzellik dolu bir bitkidir. Aynı zamanda güzel kokusu ve çeşitli faydaları ile de bilinmektedir. Genellikle çay olarak tüketilen popüler bir bitkidir. Peki bu şifalı ve güzel Melisa çiçeği evin içinde olur mu? Bu soruya verilecek cevap evettir. Melisa çiçeği ev ortamında, kapalı alanda yetiştirilmeye müsait bir bitki çeşididir. Evinizin doğrudan güneş ışığına maruz kalmadan ancak aydınlık olan köşesi Melisa çiçeğiniz için güzel bir ortam olacaktır. Doğrudan güneşin temas etmemesi Melisa’nın yaprakları için önemlidir. Aksi taktirde Melisa çiçeğiniz zarar görebilir. Uygun sıcaklık ve nem sağlandığı koşulda rahatlıkla ev ortamında büyütülebilen bir çiçektir.
Melisa Saksıda Yetişir Mi?
Melisa saksıda yetişir mi? diye düşünüldüğünde bu sorunun cevabı evet olacaktır. Melisa çiçeği saksıda yetiştirilmeye oldukça uygundur. Saksının altında bir delik bulunduğu sürece çiçeğinizin hacmine göre büyük veya küçük saksılarda yetiştirilebilir. Saksıya ekilirken kaliteli bir toprak kullanılması önemlidir. Ayrıca saksının tabanına koyacağınız birkaç küçük çakıl taşı köklerin havasız kalmamasına yardımcı olacaktır. Melisa bitkisi saksıdayken sık sık budanması gereken bir çiçektir. Melisa budanarak şekillendirirse daha verimli bir bitki haline gelir. Doğru bakım ve yaratılacak doğru ortam ile Melisa dahil tüm bitkileri belirli bir düzeye kadar evinizde, ofisinizde veya balkonunuzda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
Melisa Çiçeği Hangi Ortamı Sever?
Melisa çiçeği ılık ve nemli ortamları sevmektedir. Melisa çiçeği hangi ortamı sever? Denilirse on beş ila yirmi derece arasında olan bir ortam Melisa çiçeği için biçilmiş kaftandır. Ayrıca Melisa çiçeğinin günde en az altı saat güneş ışığını görmesi önemlidir. Güneş ışığını görmesi bitki için oldukça önemlidir. Ayrıca Melisa çiçeğinin toprağı mutlaka sürekli nemli olmalıdır. Melisa için kuru hava koşullarından kaçınmak bitki sağlığı için önemlidir.
Melisa ve Yasemin Aynı Mı?
Melisa ve yasemin aynı mı? sorusu akıllara gelir ancak farklı iki bitkidir. Melisa şifalı bir bitki olup, gıda sektöründe kullanılabilinen Ballıbaba familyasından bir çiçektir. Yasemin ise zambakgiller familyasından hoş kokusuyla bilinen kozmetik sektöründe tercih edilen bir çiçektir. Yasemin dekorasyon için kullanılırken Melisa şifalı bir bitki olarak kullanılır. Ayrıca yaseminler çiçek açmalarıyla bilinirken, melisalar aromatik yapraklarıyla yapılan çayı ile popüler olmuştur. Bu iki güzel bitkinin mensup oldukları familyaları dahil olmak üzere, kullanıldıkları alan dahil farklı olmalarıyla beraber farklı iki bitki oldukları açıkça ortadadır. Her iki çiçekte kendi alanlarında oldukça değerli bir yere sahiptir.
Melisa Yaprakları Neden Sararır?
Melisa yaprakları neden sararır? sorusunun birçok sebebi olabilir. Bunların çoğu genel bitki bakımı ile ortaktır. Bazı nedenler şunlardır. Öncelikle aydınlık ortam Melisa’nın gelişimi için çok önemli bir durumdur. Yetersiz ışık olduğunda Melisa gelişiminde zorluk yaşar ve yapraklarını sağlıklı tutamaz dolayısıyla sararır. Bir diğer önemli etken aşırı ya da yetersiz sulama konusudur. Çiçek kökleri gerekli suyu alamadıktan hayatta kalması imkansızlaşır. Son olarak yetersiz besin konusu Melisa’nın yapraklarının sararmasına neden olmaktadır. Çünkü bitkileri sadece sulamak yeterli değildir.
Düzenli gübreleme ve bitki vitaminleri Melisa çiçeğinizin sağlıklı yapraklara sahip olmasına yardımcı olurlar. Melisa çiçekleri hem evde hem bahçede yetiştirilebilen bir bitki türüdür. Faydalı ve hoş bir bitki olmasıyla dikkat çeker. Melisa çiçeğinin özelliklerini iyi bilmek çiçeğinizin yapraklarını korumanıza yardımcı olmaktadır. Doğru bakım ile çiçeğinizin sararmasının önüne büyük oranda önleyebilirsiniz. Uygun bakım ve sulama yöntemi ile çok uzun süre beraber yaşayabileceğiniz bir bitkidir Melisa.