Kokina çiçeği, anlam olarak yeni başlangıçlar ve yeniden doğuşun sembolü olarak bilinen bir çiçektir. Tüm dünyada genellikle yılbaşı zamanı oldukça popüler olan bir çiçektir. Kokina kelimesinin kökeni Rumca’dan gelir ve "kırmızı" anlamına gelmektedir. Bu ismi, meyvelerinden almıştır. Kokina çiçeği, tarih boyunca yeni yılın gelişini temsil etmektedir. En önemli simgesi ise yenilenmedir.

Yılbaşlarında neredeyse tüm evlerde kokina çiçeği görülmektedir. Halkın inancına göre, yeni yılın başlangıcında bu çiçeğin evde bulundurulmasının, eve yeni yıl ile birlikte bereket getireceğine inanılır. İnsanlar, yeni yıl başlangıcına yaklaşırken birbirlerine kokina çiçeği hediye ederler ve bu hediyeyle karşı tarafa yeni yılda yenilenme ve şans dileği sunarlar. Bu sebeplerden dolayı, kokina çiçeğinin anlamı, estetik değerinden daha fazladır ve yıllardır taşıdığı bu anlam hâlâ devam etmektedir.

Kokina Çiçeği Evde Bakımı

Kokina çiçeği, evlerde çok tercih edilen bir çiçektir çünkü görüntüsü çok güzeldir ve kokina çiçeğinin evde bakımı da bir o kadar kolaydır. Ayrıca, çok dayanıklıdır; bu nedenle uzun süre canlı kalabilir. Kokina çiçeği çok güneşi seven bir çiçek değildir; daha çok güneş ışığı alan ama biraz da gölge olan yerleri sever. Bu çiçek için oda sıcaklığı, uzun süre canlı kalabilmesi için en ideal sıcaklıktır. Çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda çiçeğin ömrü kısalabilir. Bu çiçeği sularken, çok fazla su verirsek kökleri çürüyebilir ve çiçek ölebilir; bu yüzden toprağının nemli kalması en ideal sulama şeklidir.

Ortalama haftada bir kez sulayıp, ara ara toprağının nemini kontrol ederek sulamasını yapabiliriz. Bu şekilde çiçeğin ömrünü uzatmış ve doğru bir sulama yapmış oluruz. Bir diğer önemli konu ise yapraklarının bakımıdır; yapraklarının temiz tutulması gerekmektedir. Yaprakları zamanla tozlanabilir ve yaprakların tozunu almak için nemli bir bezle yumuşak hareketlerle silmeniz yeterli olacaktır. Bakımının bu kadar basit olması sebebiyle, kokina çiçeğinin evde bakımı oldukça kolaydır ve oldukça tercih edilen bir çiçektir.

Kokina Çiçeği Şans Getirir Mi?

Kokina çiçeği şans getirir mi sorusu, bu çiçeği alan herkesin aslında merak ettiği bir sorudur. Halk arasındaki inanışa göre, bu çiçeğin özellikle yeni yıla girerken şans ve bereket getirdiği düşünülür. Bu nedenle, yılbaşı zamanında birçok evde bu çiçeğe rastlamak mümkündür. Yeni yıla girdikten sonra, kırmızı meyveleri eğer bahara kadar canlı kalırsa o yıl içindeki dileklerin gerçekleşeceği düşünülür. Genellikle insanlar birbirlerine hediye ederler ve karşı tarafa şans getirdiğini düşünürler. Bundan dolayı insanların birbirlerine şans dilemek için seçtiği bir hediyeleşme yöntemidir. Bu çiçeğin şans getirdiğine dair bilimsel bir çalışma olmasa da, halk arasında taşıdığı anlamlarla kültürel bir sembol olmuştur ve birçok kişi kokina çiçeğinin şans getirdiğine inanır.

Kokina Çiçeği Evde Zararlı Mı?

En çok merak edilen sorulardan biri ise kokina çiçeği evde zararlı mı sorusudur. Kokina çiçeği hemen hemen her evde bulunur çünkü bakımı kolaydır ve görselliği mükemmeldir. Ancak, bu çiçeğin zararlı olabileceği durumlar vardır. Bu çiçeğin kırmızı meyveleri, küçük çocukların ve evcil hayvanların dikkatini çok çeker. Küçük çocuklar ve hayvanlar bu kırmızı meyveleri yemeye çalışabilirler ve bu da mide rahatsızlığına sebep olabilir. Bunun önüne geçebilmek için, kokina çiçeğinin küçük çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı yerlerde bulundurulması önemlidir. Bu sayede riskleri ortadan kaldırmış oluruz. Kokina çiçeği alerjik olarak bir sağlık sorununa yol açmaz, dolayısıyla bu çiçeği evinizde bulundurmanızda bir sorun yoktur.